3 Mart 2014 Pazartesi

34 haftalık gebelik





         34. haftayı geride bıraktık çok şükür. bu hafta itibariyle bebeğim 2.530 gr olmuş,dr yanaklı bebek diyor hanımefendiye :) 1 hafta önden gidiyor görünüyor. bol bol su iç dedi bir de inanılmaz bacak kramplarımdan bahsettim..bunun için magnezyum veriliyor ama ben tavsiye etmiyorum bebeğin suyunu azaltıyor magnezyum,fazlaca tuvalete çıkardığı için dedi..bol bol süt ,yoğurt önerdi ve tabi bol bol su.. bu sabah yine deli bir krampla uyandım,e koca göbeğimden bacağımı tutup parmaklarımı geri de çekemiyorum eşimi çağırdım o müdahale edince ancak rahatladım...bu kramp denen meret fena şey azizim..

       tartıldım 70 kg yum tam :/ toplamda 12 kilo almışım ama çok daha ağır hissediyorum..çok çabuk yoruluyorum ve çabuk uykum geliyor..ama uyuyabiliyor musun de ;hayır... gece 10 kere kalkıyorum bacak arasına yastık koy,olmadı yorganı topla bacak arasına sıkıştır.yok yok böyle de rahat olmadı bi yastık da başımın altına ekle..ooff şimdi de boynum ağrıyor..yahu bu oda çok sıcak hooofff hafakanlar bastı beni camı aç..yok rahat edemedim kalkayım bi balkonda hava alayım belki üşürsem uykum gelir :D saat kaç oldu acaba....bıdı bıdı derken sabah oluyor..namazı kıldıktan sonra uyumuyorum resmen yorgunluktan bayılıyorum o da 3 saat.9 gibi yeniden uyanıyorum:) kızım uykusuzluğa alıştırıyor beni :D artık geceleri yorgunluktan ne tarafa yattığımı bilmiyorum..çok dikkat ediyordum sol tarafa yatmaya ama bazen sağ tarafta uynaıyorum bazen sırt üstü uyanıyorum..sonra da endişe içinde kalkıyorum Yaren Yaren sesleniyorum kızıma ovalıyorum biraz karnımı bi hareket bekliyorum..hareket gelince derin bir oohhh sonra tekrar yatak :)

         hamileliğin en zor dönemleri bunlar nefes almak zor,yürümek zor,yatmak,oturmak zor,uyumak zaten hak getire...neyse geçecek bu günler ama böyleylen kilolu insanların haline hakikaten çok üzülüyorum..kilo dediğin bedene çok ağır bir yük..çorapları giyerken,ayakkabı giyerken,oturdum güzel ama kalkarken...zor azizim en iyisi fit olmak :)

       kızımın hareketleri artık acıtıyor bildiğin..ittiriyor kaburgalarımı...karnım kalp gibi pıt pıt atıyordu biliyorum hıçkırık değil..hıçkırık farklı çünkü ,sordum dr a kendi atardamarın o dedi :) bebek sıkıştırınca göbeğinin üstünde atar hatta bazen sesini bile duyabilirsin dedi :)

        dr 2 hafta daha doğurma dedi,tamam dedim :) ama erken doğum korkum hat safhada..bu his herkeste oluyor mu acaba ?her an yok suyum gelcek yok nişan gelcek yok hareket etti mi yok bilmemne..aslında çok rahat biriyimdir ama bu konuda çok telaş yapıyorum...Allah korktuğumuzu başımıza getirmesin..

      böyle işte azizim..haftaya Allah nasip ederse görüşmek üzere..

sevgiler

1 yorum:

Unknown dedi ki...

34 haftalık gebelik ve diğer haftalarda anne ve bebekteki değişimleri kolayca öğrenmek için... http://www.ticktaq.com/34haftahamilelik.php

yazılanlar çizilenler yayınlananlar tarafıma aittir,çalmayınız çırpmayınız .alıntı hakkınızdır. Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© .küçük kızın annesi., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena