3 Mart 2014 Pazartesi

tokat sarması



      sizde Kadir Çöpdemirin sundurğu homiligırtlak programı izliyor musunuz? anamla oturup izliyoruz da :) ordan gördüğümüz ve canımızın çektiği patatesli tokat sarmasını yapalım dedik anamla :) sıvadık kolları

MALZEMELER
*250-300 gr yaprak (haşlanmış )
*3 tane orta boy patates
*taze nane
*karabiber pulbiber tuz
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 su bardağı bulgur
*kemikli et ve kemikli et suyu(tavuk da olur)

YAPILIŞI

patatesleri küçük küçük küp küp doğruyoruz,maydonozları taze naneleri doğruyoruz,tüm malzemeleri derin bir kapta harmanlıyoruz.sonra haşlanmış yapraklara bildiğiniz usul sarıyoruz..içinde doğranmış patates olduğundan ince parmak büyüklüğünde ideal sarma bu tarifte mümkün değil :)tencerenin dibine kemikli eti diziyoruz üstüne sardığımız sarmaları diziyoruz.orta boy tencere için 1.5-2 bardak sıcak et suyu koyuyoruz,kapağını kapatıp kısık ateşte aşağı yukarı  30 dk pişiriyoruz..sonra da mis gibi kokusuyla kendimizden geçip hepimiz birer Kadir Çöpdemir oluyoruz yanii yumuluyoruz efendim:)
afiyet olsun

anne eli değince herşey bir başka güzel oluyor yahu :)

0 yorum:

yazılanlar çizilenler yayınlananlar tarafıma aittir,çalmayınız çırpmayınız .alıntı hakkınızdır. Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© .küçük kızın annesi., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena