21 Mart 2014 Cuma

sezeryanın yolları taştan


   Bu konuya resim koymak fikri bile tüylerimi diken diken ediyor o bakımdan konuyla alakasız bi foto ile içimiz açılsın idare edelim :)
korkuyorum azizim...tabiri caizse 3.5 atıyorum..ne olacak bu halim..
   İlk doğumumun normal olduğundan bahsetmiştim ama hiçkimseden duymadığım kadar zor ve devamında da acı dolu bir doğum oldu..zaten doğumda yaşadığı travma sebebiyle bebeğimi kaybetmem herşeyin son noktası oldu..Allah kimseye yaşatmasın.. ben epidural normal doğum yaptım,epiduralden kalma bacak ağrılarım 5 ayda anca geçti..normal doğumun hediyesi hemoroid ile hala savaşıyorum..o yüzden pıt diye kolay doğuranlara bi gıcığım olduğu doğrudur..
   Bu içimi acıtan hikayeyi daha fazla deşelemeden es geçerek asıl konumuz sezeryana dönelim..
evet azizim dediğim gibi korkuyorum..bikaç kere dedim araştırayım bikaç foto bakayım..abooowww bakamadım bile..kesilme durumu beni gerçekten çok korkutuyor..bebeğim sağlıklı olsun dayanırım,dayanılmayacak bişey olsa kimse yaptıramaz ama işte düşündükçe... ben ki koluma batan iğne yüzünden çığlık atarım 5. kattaki samiye teyze aşağı iner :D bizim birinci katta oturduğumuzu söylediğimde durumun vehametini farkedeceksiniz.. birde ilk doğum bu kadar zor olunca büyük bir ameliyat sayılan sezeryan ne kadar zor olur tahmin bile edemiyorum..
    Diğer bir korkum da genel anestezi..evet dostlar doğru duydunuz ben tamamen bayılmaktan acayip tırsıyorum..gözmediğim şeyden korkuyorum..belki saçma gelecek size ama bu tamamen o iğrenç anestezi filminin sonucudur!! böyle bir film yapılır mı ya hayatım karardı..
   Ne derler "korkularınızla yüzleşin üstesinden geleceksiniz".. bu yazının amacı bu tezin doğruluğunu sınamaktır..işte korkumu anlatıyorum bakalım tırsma katsayım düşecek mi?
    Spinal sezeryandır tercihim sanırım kötünün iyisidir bu..yani umarım öyledir..
   Neyse çok dolandırdım lafı ,canınızı sıktım,hakkınızı helal ediverin..doğuma 5 kala yazayım ki bunu doğumdan sonra okuyup " amaaannn ne kadar da evhamlıymışım halbuki çok kolaymış " deyip kendimi mutlu edeyim :D polyanna mode :)
    Sevgiler

6 yorum:

gullerledikis dedi ki...

Birincisi korkuyorsun sakın sezeryan doğum videoları falan kesinlikle seyretme
İkincisi epudrali falan geç bence kesildiğini falan filan düşünüp tansiyonun falan çıkmasın sonra ameliyet esnasında Anesteziden de sakın korkma Odanda ayılıyorsun çocuğunda geliyor hemen...
Ama sezeryen öncesi ve hamilelikte ne kadar kendine iyi bakarsan hemen ayağa karkarsın.
Benim ikinci hamileleiğimde kemik erimesi yüzünden çok zorlu bir ameliyat oldu 4 kolum vardı yürüyemiyordum ama ameliyat sonrası bastonları atıp çıktım hastaneden çok da zorlu bir süreçti. 3 hamileliğimde ise kendime iyi baktım ilaçlarıma dikkat ettim hiç kilo almadım. Ameliyat da sonrası da maşaAllah iyi geçti. Hiç bir ameliyat videosu falanda seyretmedim düşündükçe tansiyonun çıkar yoksa...
Sevgiler korkma Allaha güven içini ferah tut Aklını da bu tür şeyleri getirme.
Sevgiler

My Hobby World dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

:) teşekkür ederim..video falan zaten seyretmiyorum ve aslında çevremde çok iyi şekilde sezeryan atlatanlar var ama yine de bu korkuyu atamıyorum üzerimden..dr umla kesin bi anestezi şekli konuşmadık ama ona korkularımdan bahsedeceğim,bakalım o ne diyecek..umarım iyi geçer dua etmekten başka yapacak bişey yok..bu hamileliğimde kendime gerçekten iyi baktım ama kilo alma konusunda ne yazıkki 14 kilo almış bulunuyorum :S umarım kötü yönde etkilemez bu beni..sevgiler

Cebimdeki renkler dedi ki...

Ben de epidural ile sezaryen oldum ve 12 saat içinde ayarlanıp hastaneden çıktım. Genel anestezi sonrası ayılma süreci biraz uzun gelmişti bana. Doğar doğmaz görmek istemiştim kızımı. Neye karar verirseniz verin çok güzel çok rahat olacak herşey. Mutluluktan baska bir sey hissetmeyin inşallah. :))

Unknown dedi ki...

inşallaahh :) çevremdekiler de sizin gibi konuşuyorlar hepsi spinal sezeryan oldular,çok rahat olduğundan bahsediyorlar..inşallah bende sizin gibi kolay atlatırım..çok teşekkür ederim

bahar yorgun dedi ki...

iki doğumumu da epidural sezeryan ile yaptım ilkinde pek bişi anlamamıştım gençlikten olsa gerek :) ikincide çok korktum niye korktuğumu bilmiyorum :) iğneyi yaparken masayı kim sallıyor diye bakındım meğer ben titriyormuşum :)bence evham yapmayın dua edin . Ne derler Allah bir avazda kurtarsın :) hayırlı haberleri bekliyoruz

yazılanlar çizilenler yayınlananlar tarafıma aittir,çalmayınız çırpmayınız .alıntı hakkınızdır. Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© .küçük kızın annesi., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena