9 Mart 2014 Pazar

az kalsın doğuyordun kızım :S

  

 7 mart günü sabahtan itibaren bir huzursuzluk vardı karnımda..yani tam 35+0 da..zaten taşınma telaşı falan uğraşıp duruyorduk bikaç gündür..pek önemsemedim ,sabah annemin evinden kalktık gittik benim yeni eve.kolilerle yerleşmeyle uğraşıyoruz,aslında annem uğraşıyor bana bişey yaptırmıyor..neyse ben odanın içinde bebeğimin elbiselerini şifonyere yerleştiriyorum,birkaç kere eğilip kalktım..derken hafif hafif sancılar hissetmeye başladım,dinledim kendimi düzensizlerdi.biraz oturdum geçmesini bekledim..neyse geçer gibi oldu ama endişelendiğimden sonrasında da hiç hareket etmedim..neyse eşim geldi annem evine gitti..eşim düzenlerken ortalığı ben de bi banyo yapayım bari dedim..belki rahatlarım biraz diye ama banyodan çıkınca sanki sancılar daha belirgin olmaya başladı..eşime ben pek iyi değilim galiba dedim,o da uzan dinlen biraz bakalım olmazsa dr a gideriz dedi..uzandım ama olmuyor sancı bi geliyor bi gidiyor ama geçmiyor..Alt katta kardeşim oturuyor onlar yemeğe çağırmışlardı bizi,ben biraz rahatsızım diyince kalktılar geldiler..durumum değişmeyince dr u aradık.bana magnezyum almamı ve dinlenmemi,geçmezse hastaneye gelmemi söyledi..magnezyum içtim 1 saat bekledim ama geçmedi hatta sancılar sıklaştı,apar topar hastaneye gittik.hemen nst ye bağladılar ve bingo,doğum sancılarım başlamış..meğer sancılar düzenliymiş..
şoka uğradım sonra dr geldi doğurmaman lazım daha çok erken durduracağız doğumu dedi..iyi dedim bize yatış verdiler iki tane seruma bi tane bana iğne yaptılar hepsi rahimi gevşetmek için.sancılarım geçti,hatta şöyle söyleyeyim ilk nst den sonra inanılmaz tuvalet ihtiyacım oldu,gittim ve döndükten sonra hiç sancım kalmamıştı..yine de tedbirli olmakta fayda var diye iğneleri oldum.alttan muayene yapıldı ve 2 cm açılma varmış.neyse gece boyu ve gündüz saat 3 e kadar nst ye bağlı yaşadım,sancı falan görünmeyince dr eve gönderdi.nidilat diye bir ilaç yazdı ama bulmak ne mümkün,2 aydır bulunmuyormuş. taaa ankaradan bulduk kargoya verildi yarın elime geçecek inşallah..bugün hep yatış halindeyim..en ufak karın dertleşmesinde endişeleniyorum ve daha zamanımız var acele etme bebeğim diyorum :)15 gün daha beklesen bir sorun olmayacak inşallah..
    şimdilik benden haberler böyle,umarım zamanında doğar Yarenim..küvöze girme fikri bile beni bunaltmaya yetiyor..

6 yorum:

Cebimdeki renkler dedi ki...

Hiç endiselenmeyin, herşey yolunda gidecek ve Yaren tam vaktinde gelecek annesi. Siz uzatın ayaklarınızı dinlenin sadece :)

Unknown dedi ki...

:) umarım dediğiniz gibi olur,ben üzerime düşeni yapıp anamın evinde hiiiçbişey yapmadan uzanıyorum bir de ilaç kullanıyorum..bunun üzerine hala erken gelmekte ısrar ederse hanfendi yapacak bişey yok :)

leylü nehar dedi ki...

geçmiş olsun dikkat edin bu kadar hareket doguma sebep olur. bende bayram teleşı yorgunlugunun ertesinde bayramın 1. günü dogum yapmıştım ve bende nidilattan kullandım biraz çarpıntı yapıyor olursa tedirgin olmayın . inş zamanında saglıcakla gelir pıtırcık :)

Unknown dedi ki...

leylü nehar: çok teşekkür ederim,çok şükür riski atlattık gibi görünüyor..nidilatın yan etkisini yaşamadım,hatta tansiyonumu baya düşürdü ama baş ağrısı dahi yaşamadım çok şükür.inşallah biz de pıtırcığımızı açtık kollarımızı bekliyoruz :)

Unknown dedi ki...

aynı aynı...benim de 32.haftamda sancılarım başlamıştı..ama ben farkedememiştim.doktora çalışabilir raporu almaya gitmiştim..doktor nst isteyince orda farketti..ben d eyattım hastanede..sonra durdu sancılar..siz sonra ne zaman doğum yaptınız bilmiyorum ama ben 40+5 te doğum yapabildim:)

Unknown dedi ki...

Ben 38+3 te doğum yaptım çok şükür.. Sizin bıcırık annesini baya bekletmiş:) önce korkuttular bizi ama sonra sağlıklarıyla geldiler şükürler olsun/)

yazılanlar çizilenler yayınlananlar tarafıma aittir,çalmayınız çırpmayınız .alıntı hakkınızdır. Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© .küçük kızın annesi., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena