27 Aralık 2013 Cuma

yine mi börek ?

evett uydurmasyon bir börekle daha karşınızdayım :) kanal 7 de haydi bakalım diye bi program var Jale Parıltı sunuyor hani bilmem bilir misiniz? bende yabancı damadın tekrar bölümlerini izlerken farkettim hemen ondan sonra başlıyor,neyse işte orda yapılan bi börektir burda anlatacağım börek.


malzemeler

6 adet yufka
4 yumurta
ayçiçek yağı
1 su bardağına yakın süt
700 gr pırasa
1 büyük boy soğan
1.5 yemek kaşığı domates salçası


yapılışı:
efendim öncelikle soğanımızı soyup yağda kavuruyoruz biraz pembeleşecek.sonra ince doğranmış pırasalarımızı ekliyoruz,biraz daha kavuruyoruz..sonra karışıma 1.5 yemek kaşığı salçamızı (arzuya göre biber salçasıyla karıştırabilirsiniz) tuz,karabiber ve pulbiber ekleyip biraz daha kavurup altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.. yufka aralarına ve üstüne dökmek için sıra geldi karışım hazırlamaya..bunun için 4 yumurta bi bardak süt ve biraz yağdan oluşan karışımımızı bir güzel çırparak hazırlıyoruz.yuvarlak büyükçe bi tepsi alıyoruz tepsiyi yağlıyoruz.üzerine ilk kat yufkamızı kenarları dışarıda kalacak şekilde seriyoruz.üzerine karışımdan döküyoruz heryerine gelecek şekilde..üzerine ikinci kay yufkayı koyuyoruz bu sefer kenarlar dışarda kalmıyor ama içine yayıyoruz yufkayı. üzerine karışımdan döküyoruz yine sonra bi kat daha yufka yapıp üzerine yine karışımdan döküp sonra pırasalı karışımı döküyoruz iyice kalınca bi tabaka halinde.sonra tekrar yufka tekrar karışım derken son yufkayı da kapatıp kenarlardaki yufkayı da üstüne kapatıp son karışımı boca ediyoruz.aslında bu aşamadan sonra kestiler böreği ve öyle fırınladılar ama ben unutmuşum piştikten sonra kestim..180 derece fırında kızarana kadar 35-40 dk arası pişiriyoruz. afiyet olsun

0 yorum:

yazılanlar çizilenler yayınlananlar tarafıma aittir,çalmayınız çırpmayınız .alıntı hakkınızdır. Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© .küçük kızın annesi., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena