30 Ocak 2014 Perşembe

çikolatadan kase yapmak mı ?

yarın gelecek misafirlerim için ne yapsam ne yapsam diye düşünürken yani nette gezinirken bakın ne buldum


ben bu fikre bayıldım baayııldım..tamam hamilelik nedeniyle şekerime dikkat ediyorum ama canım illa bigün yapacağım..yapmak için çooookk sabırsızlanıyorum yapması bile çok eğlenceli görünüyor..sizce de öyle değil mi?
Read More

28 Ocak 2014 Salı

gebelikte 30. hafta



Allahım söylemesi bile hoş..30. hafta şaka maka derken geldi:) Allahımm sağlıkla 38 i de göstersin inşallah.. gelelim bu haftaki durumumuza
        bu hafta itibariyle deli sırt ağrısı çekiyorum..gerçekten hayatımı çok olumsuz etkiliyor..zaten eğilip kalkarken zorlanıyorum bu da eklenince işler iyice sarpa sardı..
         bu hafta güya annem gelecekti ama hava muhalefeti sebebiyle gelemedi :) kendisi bursada oturuyor bi gelemedi arkadaş sanırsın dağlar var arada :) neyse dedim iş başa düştü,çıkardım kızımın elbiselerini,battaniyelerini,hastane çıkışlarını atıverdim makineye..beyazları yıkadım önce ama havalar böyle olduğundan kolay kurumuyor.sonra renklileri attım ama atmaz olaydımm..bu haftaki üzüntümün sebebi oldu bunu yapmam..artık hangi maviyse o pembeleri mor,sarıları gri yapan:(:( öyle üzüldüm ki anlatamam rengi karışanları ayırdım,kurumadan tekrar attım makineye..netten araştırdım nasıl çıkar bu boyananlardan lekeler diye,bazı yerlerde renk karıştırmayan mendilden bahsediyordu ama aradım bulamadım buralarda..başka yerde kabartma tozu ekleyin deterjana yazıyordu..ben deterjan gözüne biraz arap sabunu ve kabartma tozu koydum..biraz beyaz sabun rendeledim onu da makinenin içine attım..ön yıkama yaptım sonra durdurdum makineyi sabaha kadar beklettim.sabah tekrar çalıştırdım..ama net bir sonuç alamadım..evet aralarından çoğunu kurtardım giyilebilecek haldeler ama bikaç tanesini...hele ki içlerinde bi sweat vardı en çok ona yandım..alacalı bulacalı oldu..bu da size kapak olsun :D atmayın renklileri birlikte..onları da ayırın renklerine göre..off off...
      bugün sağlık ocağında kontrolüm vardı,ilk bebeğimi de bildikleri için eğer isterseniz terapi alabilrsiniz,size bu konuda yardımcı oluruz dediler..şaşırdım böyle bir hizmetleri olduğundan haberim yoktu..ama tekrar hamile kaldığım için çok şükür buna ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum..
      bu hafta itibariyle toplamda 11.5 kilo almışım..çok moralim bozuldu buna da :) halbuki daha az almayı ümit ediyordum..bundan sonra daha dikkatli olacağım..yani öyle umuyorum :)gerçi geçen hamileliğimi de 15 kilo alarak tamamlamıştım,sanırım bu da öyle olacak:) 58 le hamile kalmam iyi olmadı farkındayım :) umarım kiloları verebilirim sonrasında..
uykularım bölük pörçük ve inanılmaz sahici rüyalar tam gaz devam ediyor..
      32. haftaya kadar dr kontrolüm yok.o  hafta gidip çalışamaz raporu almayı planlıyorum heralde o hafta da nst olayı başlar..daha önce yaşadığımdan biliyorum ama yaşarken anlatsam daha gerçekçi olacak diye biraz erteliyorum nst ile alakalı yazımı..
aşırı unutkanlıklarım tam gaz sürüyor..hatta bundan sonra yazacağım bikaç şey vardı onu da unuttum :) o bakımdan bu haftalık bu kadar
     sevgiler
Read More

24 Ocak 2014 Cuma

gebelikte 29. hafta






geldik mi 29. haftaya..maşallahh umarım 38 i de görürüz..bu haftalarda yoğun olarak yaşadığım erken doğum korkusudur bunu bana söyleten.

             evet bu hafta itibariyle neler yaşadık bi anlatalım.. öncelikle şeker yüklemesi sonrası yaptığım diyet işe yaradı sanırım tokluk şekerimi ölçtürdüm 105 çıktı..çok şükür şekerle alakalı bir problemimiz kalmadı şimdilik. eczanede yaptırdım bu şeker ölçümünü ama girmişken 4 dönen gözüm ordaki humana rezene çayına gitti..ilk hamileliğimde de kullanmıştım ve faydasını görmüştüm,alıverdim bi tane. sonra bu soğuk havalarda annelerin çok kullandığını bildiğim burun aspiratörlerinden sordum hayret ki varmış :) otri bebe olanından aldım bi tane de :) yok yok bu kadın milletinden korkulur gerçekten ne görsem almak istiyorum..bi de uzuuunnn araştırmalarıma rağmen bulamadım bi kiraz uçlu emzik,bende wee baby den tam kiraz olmasa da yuvarlak uçlu bulduğum ilk emziği kapıverdim..sonracığıma bebeğimin eşyalarını yıkamaya başlayacağım bu haftasonu o yüzden roxy granül sabun var matik olanından aldım bi tane. dalinin sıvı deterjanı da var ama bu granül sabunlara daha çok güveniyorum nedense..bi de netten araştırdığım kadarıyla biçok kadın beyaz sabunu rendeleyip öyle kullanıyormuş çamaşır makinesinde hem bembeyaz oluyor hem mis gibi sabun kokuyor diyorlardı,denemek için hacı şakirin kalıp sabunlarından aldım..deneyip sonucu paylaşacağım inşallah..
       geçen hafta itibariyle doğum çantasını hazırlamaya başladığımdan bahsetmiş miydim? bahsetmediysem şimdi söyledim işte :D yıkayıp ütülediğim pijamalarımı,geceliğimi,lansinoh göğüs pedi ( inşallah hemen sütüm gelir ),bikaç ped,bikaç tane 1 numara bebek bezi (prima premium care aldım ),tülbent,bebek mendili,tulum koydum şimdilik..daha da konulacak şeyler var ama zaman da var diye yavaş yavaş hallediyorum..
      haftaya annem gelecek diye bugün bir temizliğe girişeyim dedim,banyodan başladım ama çok zor oluyor hamileyken ovalamak falan bi daha kolay kolay yapacağımı sanmıyorum:) yarın gözüme yatak odasıyla küçük odayı kestirdim.. orayı halledersem pazar günü mutfağı temizleyip salonu kocama havale etmeyi planlıyorum :D
     temizlik iyi güzel hoş da gerçekten zor hamilelikte..fazla yormamak lazım bünyeyi..hem temizlik yapıyorum hem aklım kızımda oturuyorum bikaç dakika bakıyorum hareketli mi diye..konuşuyorum onunla seviyorum.. iki tekme atsa havalara uçuyorum..Allah acısını göstermesin.
         bu hafta başka neler oldu..gece uykularımız bölünmeye devam ediyor,bazen sıcaktan,bazen iç sıkılmasından,bazen zor nefes almaktan bölünen uykularım sabah namazıyla son buluyor..namazdan sonra yarım saat içinde güzel bir uykuya dalıyorum ama bu pek iyi bişey değil çünkü sonu 12 lere varan uykular sersem gibi yapıyor beni..ha tabi bir de kocamı işe göndermek için 8 de kalkıp iki lokma kahvaltı hazırlayıp onu yolcu ediyorum..sonrasında yatmasam çok iyi olacak aslında..her defasında bu sabah uyumayacağım diyorum ama olmuyor...annelik arefesindeki miskin şımarıklık diyorum buna :D ee bi de kpss vardı gündemde o ne oldu :D ona pek çalıştığım söylenemez elim gitmiyor bi türlü yahu...ne olacak bilmiyorum.
           kızım bu hafta oldukça net tekmelerle sarsıyor annesini maşallah..uyuduğu ve uyandığı zamanlar net olarak hissediliyor.. hıçkırıklarını da hissediyorum artık..böyle o minik ayacıklarınıı öpüp koklayasım var..sol göğsüme özellikle bazen bir acı saplanıyor sancı gibi bi geliyo bi gidiyo çok uzun sürmüyor..muayene ediyorum kendimi bi kitleye falan rastlamadım henüz..sütle alakalı olabilir diyorum,ilk hamileliğimde göğüslerimde hiçbir değişiklik hissetmemiştim..doğumdan sonra çok ani oldu değişiklikk..umarım bu sancılar sütle ilgilidir ve sezeryandan hemen sonrasında sütüm olur inşallah..bir de hiç geçmeyen şu kasık ağrısı var..her sabah kalktığımda ellerimi ayaklarımı kontrol ediyorum şişme falan var mı diye..henüz öyle rahatsızlık verici bi şişkinlik olmadı..göbeciği her akşam saf zeytinyağıyla yağlamaya devam,henüz bir çatlama yok..kaç kilo aldığımı hiç bilmiyorum ama bence 10 kilo almışımdır :) tartılmam lazım en kısa zamanda..
       herkes hasta salgından dolayı o bakımdan daha bi dikkatli olmaya çalışıyorum,her sabah ıhlamurla yapıyorum kahvaltımı.
       bazı akşamlar canım nasıl nescafe çekiyor anlatamam..mesela bu akşam da öyle içtim bi tane..aslında hiç aramam normalde,pek aram yoktur ne kahveyle ne nescafeyle ama hamilelik zor zanaat..insana aklına gelmeyecek şeyler yaptırıyor azizim..
       15 tatil dolayısıyla öğretmen arkadaşlarımın hepsi tatile girdi bi tanesi de tatilini istanbulda geçirecek bikaç gün misafirim olacak..pazartesi geliyor inşallah,eski dostla ortamı kaynatmak gibisi yoktur di mi :) benim için iyi bir değişiklik olacak diye düşünüyorum çünkü çok yalnızım azizim :) bi arkadaşım yok şu yakınlarda..uzaklar da çok da yakında da bi tane olaydı fena olmazdı..
       kızım hıçkırıyor ben bu satırları yazarken :) bu hıçkırıklarla yazıma nokta koyarken küçüklerin o pofidik ayaklarında öpüyorum..
sevgiler
Read More

22 Ocak 2014 Çarşamba

ana kucağı


çok şükür sonunda kavuştuk kendisiyle.
  efenim uyanık lazın bebek arabası macerası kaldığı yerden tam gaz devam ediyor..öncesinde ucuza kapattığım nuna pepp bebek arabasına yine ucuza kapattığım cybex aton basic ana kucağını da ekledim..şu anki fiyatı 299 tl olan bu ana kucağını deriinn araştırmalarım sonucu 150 ye kaptım a dostlar :D geriye bebek arabası adaptörü kaldı bi tek..onda pek indirim beklemiyorum 50 lira fiyatı. onu da eklediğimde nuna travel sistem bebek arabamı 600 e toplamış oluyorum.e-bebekte travel kampanyalı fiyatı yanılmıyorsam 800 civarı bişeydi artık o kampanya da yok ama sonuç olarak beni bağlamaz :) ben ucuza kapatmış mıyım kapatmışım :D bu bana yeter..adaptörleri de alınca bir hazine bulmuşcasına sevinip burda birleşmiş hallerini yayınlayacağım Allah nasip ederse.
sevgilerr
Read More

21 Ocak 2014 Salı

kıymetlimissss

geçen hafta bakırköy pazarına gittiğimi söylemiştim ama neler aldığımı nazlı gelin misali saklamıştım,göstermemiştim :D düşündüm,fazla naz aşık usandırır bari gösterem dedim işte karşınızda kıymetlilerimm:




ilk 3 kumaş tamamen döşemelik
1 numara küçük bir parça çıksa çıksa 2 kırlent çıkar belki ama çok beğendim çok cici üstelik 1 lira
2 numara da öyle büyük değil 1 metre bişey 3 lira
3 numara büyük bir parça 2 mt kadar.bundan 2 tane aldım içerdeki L koltuğu kaplayacağız eşimle inşallah 3 lira
4 numarayı aslında bebeğime bişeyler dikerim diye aldım 2 iplik pijamalık gibi bir kumaşı var,yumuşak dokulu güzel bişey..zaten çizgili pek severim 1 lira
5 numara içi elyaf kapitone bundan da puset tulumu yapacağım sanırım.güzel sıcak yumuşak bir kumaş 2 lira

efendim totalde bu kumaşlara 19 lira verdim hoplaya zıplaya eve getirdim :) çok mutluyum be

bunlar da yakından görüntüler




sevgileerrrr
Read More

20 Ocak 2014 Pazartesi

bebek bezi sorunsalı

arkadaşlar,kardeşler :) bugünkü konumuz bebek bezleri :) yahu arkadaş bugün 3 market gezdim üçünde de farklı fiyatlarda aynı bezler. ben ilk bebeğim Ela Zerenimde önce molfix denedim ama çok pişik yaptı yahu.üstelik ıslak mendil de kullanmıyorum hatta çok da karşıyım ıslak mendile..sonuç olarak kimyasal..paketten en fazla 10 tanesini kullandım sonra prima premium care aldık 1 numarasından..enteresandır o da pişik yaptı.sonra ben evden çıkamıyordum dikişlerden falandan filandan dolayı kocamı gönderdim markete dedim bez al :) gitmiş primanın sarılı yeşilli olanından 1 numarasını kapmış gelmiş..önce bozuldum,dedim prima pişik yapıyo niye yine prima aldın ?! dedi ne anlarım ben bezden al dedin aldım benden bu kadar :D iyi madem bi de bunu deneyelim dedim hayrettir ki hiç pişiktir taşmadır bişey yaşamadım ve çok memnun kaldım..ondan sonrasında da bu sarı yeşil olanın serisinden devam ettim derdim ama 3 numaraya geçmek nasip olmadı ne yazıkki..
vesselam ben bunu niye yazdım ? çünkü o kadar çok marka var ki hangi birini alacağını şaşırıyor insan belki bu şaşıran insanlara bi fikir olabilir diye yazdım  :) neymiişş amme hizmeti diye yazmışım.. bide çok methedilen BİM marketlerinin sattığı Jenny Willy diye bi bez var hiç denemedim ama fiyatı oldukça cazip..
kullandığımın resmi budur:





yani bunun 1 numarası..bi de bu 86 lık olanla 80 lik olan arasında doku ve koku farkı var. şahsen ben bu 86 lıktan çok memnundum çok güzel bi kokusu var ve yumuşacık ama bulamıyorum hiçbiryerde..heryerde 80likten var o biraz daha sert ve kokusuz..
hastane çantası hazırlamaya başladığım bu günlerde hazır bez de almışken haklarındaki düşüncelerimi de yazayım dedim..duy beni ey prima! bu 86 lıktan daha çok üret be arkadaş vallaha çok memnundum şimdi bulamamaktan alamıyorum..bikaç tane de hediye göndersen hiç fena olmaz bak o kadar reklamını yaptım..molfixe reklam yapsam gönderirlerdi :P
sevgiler
Read More

kılıflar kılıflarrr





bu sıcak su tulumları iyi hoş da kokuyolar be arkadaşım :) plastik kokuyolar ,hele içine sıcak su gidi mi daha beter kokuyolar.o bakımdan üstün ve parlak karadeniz zekamı ön plana çıkarıp kimsenin aklına gelmeyecek bi çözüm geliştirdim ; kılıf örmek :D hehehe
şaka bi yana gerçekten belki işe yarar diye yaptım,çünkü diğer koku giderici aktivitelerim işe yaramadı.hatta kendilerini şampuanlı suda bi gece bekletmişliğim,çitilercesine yıkamışlığım,çamaşır ipine asıp dışarda kurutmuşluğum da vardır ama dediğim gibi bir sonuç alamadım..bende kaplamaya karar verdim :D

dün aldığım 1.5 liralık iple bi güzel ordüm hehe nasıl olmuş? bi de kurdele taktım süsü eksik olmasın diye..gerçi kocam her bulduğuna kurdele takma dese de gönlüm elvermedi takıverdim..bunlar küçük bor su tulumları ondan 1 yumak yetiyor kaplamaya..bebeğimi ısıtmak için kullanacağım inşallah.. bu da yakından görüntüsü:




sevgiler,saygılar efenimmm
Read More

duvar sticker i yapalım mı ?

haftasonu beni kurtlar basıyo ,yerimde oturamıyorum illa bişeyler yapacağım..internette dolaşırken dedim ki ben bu stickerlerden yapamaz mıyım? bi gaz verdim kendime yaparım dedim,tabi bunda başka blogger arkadaşların yaptıklarını görmem de etkili oldu..gittim en yakın 1 milyoncuya şu yapışkanlı kağıtlardan 2.5 m sini 2.5 liraya kaptım geldim :D
internetten de deseni buldum şudur:
sonra bilgisayarda büyüte büyüte istediğim boyutta kağıda kopyaladım.kestim biçtim ve yapıştırdım :D evet anlattığım kadar hızlı bir süreç değil özellikle düzgün kesme kısmı biraz zaman alıyor ama bittiği şekli sizi tatmin ediyor bence



e nasıl olmuş ? benim hoşuma gitti.bu yapımda zorla da olsa emeği geçen kocacığıma sevgilerimi gönderiyorum :)  bunun renkli olanlarından bebek odası için de yapmayı planlıyorum.en yazık zamanda renkli yapışkanlı kağıtlardan alıp denemelere başlayacağım.. şunu da pek beğendim yapacağım :D

çok sevimliler de mi :) sevgiler bendennn

Read More

bebek şekeri



haftasonu boş mu durdum sandınıııızzzz :) bu haftasonu bayağı aktiftim onlardan biri bu bebek şekeri olayı oldu..önceden eminönüne gidip keçeleri ve gerekli ıvırzıvırları topladım sonra oturdum masamaa..
hee evet eksikleri var henüz..anneme küçük patikler ördürdüm bu baykuşun ayaklarından sallandırıcam içine de şeker koyucam. e tabi bide isim yazılacak yani henüz bitmedi ama işte bitmiş kadarını göstereyim dedim.. nasıl mı yaptım ? eminönünden tabakası 5 liraya 3 renk (mavi,pembe,beyaz) keçe alıyoruz bi de turuncu aldım ben ince tabaka halinde ondan da burun yapıcam henüz yapmadım. hazırlıyoruz silikon tabancamızı ,makasımızı , gözler için çakma swarowski taşlarımızı ,kurdelemizi başlıyoruz yapmaya..


önce internetten bulduğumuz kalıbımızı kopyalıyoruz ,parçalıyoruz ve keçelerden kesiyoruz..
sonrası kolay zaten,birleştirmeye başlıyoruz.






dediğim gibi henüz tamamlanmadı ama tamamlanınca inşallahh ekleyeceğim..
sevgiler



Read More

zerrin hediye dağıtıyo bacılar






zerrin 300. izleyicisini kutlamak amaçlı bi çekiliş düzenliyor bende bebişimin kısmetine katılıyorum..sizde katılmak isterseniz tık tık

buda ilk çekiliş duyurum vira bismillah :)
Read More

17 Ocak 2014 Cuma

28 hafta gebelik







evetttt sevgili okuyucu kitlem :) 28. haftayı bitirdiğim şu mübarek günde bu hafta neler yaptık neler oldu bi anlatalım de mi ..

bi kere ben bu şeker diyetine başladığımdan beri sürekli acıkıyorum..daha doğrusu acıkmıyorum da psikolojik midir nedir diyetteyim diye sürekli bişiler yiyesim var :D ondan sebepp ağzım boş kalmıyor :) umarım şekeri yükseltmeyiz..
bu hafta sol kasık ağrım iyice azdı , sabahları kalktığımda yada biraz yürüyüş yapınca fena acıyor..3 gün önce de yatarken karnıma ağrılar girdi..sanırım şu braxton hicks dedikleri olay bu haftadan itibaren kendini göstermeye başladı..bi ara endişelendim ama sonra kendimi sakinleştirmeyi başardım..ayol leyla dedim ne doğurması otur oturduğun yere daha 28 haftalıksın..kendimi dinledim sakinleştim :D o kadar da etkiliyim :P
onun dışında bebeğim düzenli hareketlerine devam ediyor saatli çalışan kızım her gün aynı saatlerde annesine yoklama veriyor :) artık hareketlerini saymaya başladım bu haftadan itibaren saymak gerekiyormuş.
bebeğim hala dönmediği için sık tuvalet ihtiyacı gündemde..tabi bunda soğuk havaların da etkisini inkar etmemek lazım..öyle çok su içmiyorum yani yeteri kadar içiyorum ama buna rağmen sanki 5 lt su içiyorum gibi tuvalet ihtiyacı içindeyim:)
geceleri nefes problemi iyice kendini gösteriyor artık..bu hafta biraz soğuk alğınlığı sebebiyle burnum da görevini yerine getiremediğinden 2-3 gündür uyumak işkence gibi bişey..biraz vicks sürüyorum az açılır gibi oluyor..işte ne kadar uyuyabiliyorsam o..
efsanevi rüyalarıma tam gaz devam ediyorum ,bu gece mesela kızımı doğurmuştum ilk sütümü veriyordum..ay nasıl güzel bir duygu anlatamam gözlerime bakıyor emerken..ağzında beyaz sütleri görüyorumm sonra telefonun alarmıyla uyanıyorum.... telefona saydıklarımı burdan anlatmayayım :)
karnım gerginleşiyor bazen yumuşamıyor o zaman dinliyorum kendimi.kızımla konuşuyorum rahatla bebeğim annen burda falan diyorum..ne kadar etkili oluyordur bilmem ama bi zaman sonra yumuşuyor karnım..
sağlıklı beslenmeye özen gösteriyorum..hergün süt ya da yoğurt mutlaka alıyorum,süt istemezse canım sahlep yapıyorum illaki içiyorum.çorba falan yapıyorum rahatlatsın vücudu diye..aslında sırf kendim için yemek yapan biri hiç olmadım ama hamilelik başka..
hergün düzenli zeytinyağı sürmeye devam ediyorum karnıma..ilk hamileliğimde de öyle yapmıştım ve çatlağım olmadı..bunda da öyle olmasını umud ediyorum..
bel ağrılarım bazen hat safhaya çıkıyor..mesela bulaşık yıkadıktan sonra otururken bayağı zorlanıyorum..sırtıma minder koyuyorum..
buraya yazmadım ama uzun zamandır salondaki koltukta yatıyorum çünkü sırtımı dayamam gerekiyor.ancak bu şekilde rahat edebiliyorum..bu hafta yastığımı da yükselttim böylece daha rahat nefes alıyorum ama boynum ağrıyor :) hamilelik böyle bişey işte bikaç ay dayanacağız..ne de olsa geçiyor bu günler..benim için en zor olanlardan biri de sol tarafa yatmak durumu..ben gibi sağ tarafa yatmaya alışkın biri için gerçekten çok zorlayıcı..kendi kendime savaş veriyorum resmen..tam sağa dönecekken aklıma geliyor leyla diyorum bebeğim rahat nefes alamaz bak dönme o tarafa..e tamam bari sırt üstü yatayım diyorum o zaman da aynı sorun..tel sarar leyla tel sarar....gece durumumuz böyle
bu hafta canım hiç dışarı çıkmak istemiyor,halbuki yürümem lazım hava almam lazım ama bir ağırlık,bir uyku hali...hiçbirşey yapmak istemiyorum..

sizde de oluyor mu bilmem bikaç haftadır bebeğimi erken doğurmaktan korkuyorum..hamile psikolojisi işte..aman erken doğarsa ne olur,aman bakayım nette erken doğanların durumu ne..iyi düşün iyi olsun leyla diyorum ama işte bazen endişeler beni alıyor.. umarım zamanında ve sağlıkla doğarsın Yarenim..
bebek şekerlerini yapıyorum ama tamamlanınca yayınlayacağım..diyorumya canım bişey yapmak istemiyor..kapalı havalar da buna eklenincee oluyor duble uyuşukluk..

neyse efendim bi hamileye böyle temiz bi sayfa verirseniz anlatır da anlatır :)
sevgiler
Read More

16 Ocak 2014 Perşembe

tavuk haşlama



bu kadar kolay tarifi niye her yaptığımda unutuyorum bilmem..ciddi bir unutma problemim var özellikle yemek tarifleri konusunda..bari dedim hazır blog açmışken yazayım da ben gibi fakirler faydalansın.. işte de size anamın tavuk haşlama tarifi:

tavuğu haşlamalık parçalara ayırıyoruz (but olur kalça olur tam tavuk olur artık evde ne varsa)
1 havuç iri parçalar halinde doğruyoruz
2 patates iri parçalar halinde doğruyoruz
1 soğan iri iri doğruyoruz
4-5 diş sarmısak
kekik,tuz,karabiber,pulbiber

efeniimmm öncelikle orta boy tencereye birazcık yağ koklatıyoruz ve kızdırıyoruz.üzerine soğanları ve tavukları atıyoruz şöööyyle bir kavuruyoruz,altı üstü renk değiştirince üzerine sarmısakları atıyoruz sıcak su döküyoruz.artık bol sulu seviyosanız doldurun ne kadar isterseniz.sonracııma üzerine havuçları ve patatesleri atıyoruz.haşlanırken tuz kekik karabiber ve pulbiberi atıyoruz..haşlıyoruz hepsi bu :)

ee şimdi bu tarifin nesini unutuyosun derseniz orasını bende bilmiyorum..unutuyorum işte yazdım rahatladım oh bee :) yanına pirinç pilavı ve salata da yaptık mıııı yüzünü güldürürüz kocanın :D
sevgiler

(şu anda pişiyor resmi sonra ekleyeceğim )
Read More

15 Ocak 2014 Çarşamba

portakallı havuçlu kek

evet resim yok :D  çünkü kekimi ufak bir borcamda yaptım ortası kabardı kenarları daha az kabardı böyle tepe gibi oldu o yüzden resim yok :D
ama illa görücem diyosanız tarifin orjinali burda

ama benim kek kalıbım olmadığından aynı ölçülerle yapmadım ama tadı enfes oldu..gerçekten çok beğendiğim için şeklini ne kadar tutturamasamda tarifini vermeye karar verdim.
benim tarifim şöyle

2 yumurta
yarım su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
yarım su bardağına yakın portakal suyu
portakal kabuğu rendesi
1 büyük havuç rendesi
yarım su bardağından az sıvıyağ
kabartma tozu

efenim 2 yumurtayı çırpıyoruz sonra şekeri ilave edip 5 dk kadar çırpmaya devam ediyoruz.ardından sıvıyağ,portakal suyu,portakal kabuğu rendesi,havuç rendesi,kabartma tozuyla karıştırılmış unu eleyerek ekliyoruz.güzelce karıştırıyoruz..ben burda damla çikolata da ekledim (güya şeker diyetindeyim :) borcamı yağlıyoruz üzerine karışımı güzelce döküyoruz..önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20-25 dk pişiriyoruz..siz yine kontrol ediverin daha uzun da sürebilir..efenim ondan sonrası size kalmış neyle süslerseniz süsleyin hatta ben gibi süslemeden hüpürdetin :)

ben gibi çookk şekerli tatlılardan hoşlanmıyorsanız tadı tam kıvamında bilginiz olsun..öyle pastane kekleri yada hazır kekler bana çok tatlı gelir sevmem..bunu sevdim ama :D

sevgiler

hadi dayanamadım resim ekleyeyim :) son kalan bir dilim hatıra niyetine


Read More

14 Ocak 2014 Salı

şeker yüklemesi OGTT 75 gr


 
benim bildiğim bu şeker yükleme testi önce 50 gr lık yapılır sonra riskli çıkarsa 100 gr tekrar edilir ..bu benim bildiğim tabi kendi özel dr umda benim gibi düşünüyor olacak ki 50 gr lık istedi.. ben malumunuz testleri devlette yaptırdığım için önce kayıt açtırıp dr un odasına giriyorum. o gereken testi yazıyor sonra testi yaptırabiliyorum. bu rutin çerçevesinde dr a gittim bana 75 lik yazmış farketmedim..neyse efenim bu şekilde 50 lik değil 75 lik test yaptırdık ve geçen haftaki yazımda da bahsettiğim gibi sonuçlar pek içaçıcı değildi..

açlık 81
1. saat 164
2. saat 163

görüldüğü gibi ikinci saatle birinci arasında pek fark yok ve değerler 140ın üzerinde olduğundan riskli gruptayım.. bu hafta doktorumu değiştirdim ve vital hospital de dalga beye geçtim.. kendisi o kadar babacan bir dr ki sizi rahatlatmak için uzun uzun konuşuyor.bu sebepten muayeneleri uzun sürüyor :) sıra bana gelene kadar 1.5 saat bekledim :D
neyse iyice bi kontrol ettikten sonra bebeğimi görünürde hiçbir sorun olmadığını o da diğer dr um düzgün korkmaz bey ve perinatolog alkan yıldırım bey gibi tekrarladı..çok şükür..
bebişim bu hafta itibariyle 1.370 gr :) maşallah baya iyi hatta haftasında ileride gibi dedi ..sezeryanda hemfikir olduk ilk doğumdaki zorluklardan,yaşadıklarımdan ve sonrasında bebeğimi dr hatası yüzünden kaybettiğimden bahsedince..ne gerek var riske girmeye.. zaten şu anda minik prensesim makat geliş duruyor umarım dönmez :D böylece zorunlu sezeryan adı altında istediğimi elde ederim :)

şeker olayına dönersek dr um 1 hafta uygulayacağım bir diyet verdi onu da yazayım olur ki belki bi faydası olur ..
1600 kalorilik Diyabet Diyeti

*bir günde alınması gereken yiyecek miktarları

et                           3 porsiyon
peynir                   3 ince dilim
süt veya yoğurt     2 su bardağı
ekmek                   8 ince dilim
pişmiş sebze          2 porsiyon
çiğ sebze                istenildiği kadar
meyve                    3 porsiyon
yağ                         3 tatlık kaşığı

örnek yemek listesi

*sabah : 2 ince dilim ekmek ,2 ince dilim peynir ,4 adet zeytin, 1 adet domates ve salatalık,çay veya kahve

*kuşluk: 1 porsiyon meyve , 1 ince dilim ekmek

*öğlen :  1 köfte kadar et veya tavuk veya balık ,1 porsiyon sebze yemeği , 2 ince dilim ekmek, 2 yemek kaşığı pilav veya makarna , yarım su bardağı yoğurt

*ikindi : 1 porsiyon meyve , 1 ince dilim ekmek, 1 ince dilim peynir

*akşam: 1 köfte kadar et veya tavuk veya balık ,1 porsiyon sebze yemeği , 2 ince dilim ekmek, 1 kase çorba,yarım su bardağı yoğurt

*gece: 1 su bardağı şekersiz süt , 1 porsiyon meyve



bu şekilde 1 hafta beslendikten sonraa sabah güzelce kahvaltı yapıp 1 saat sonrasında şekerimi ölçtürüp druma bildireceğim.. umarım işe yarar düşürürüz şekeri :)

şeker diyip geçmemek lazım zira yüksek riskleri,tehlikeleri var..okumak isterseniz tık tık

kim uğraşacak okumakla adam anlatmış izlerim derseniz de tık tık

sevgiler
Read More

11 Ocak 2014 Cumartesi

bakırköy pazarı vol 2

evime olan yakınlığından fırsat buldukça gittiğim bir pazar bakırköy sosyete pazarı. bu hafta sadece kumaş için gittim gerçekten çok güzel kumaşlar var,fiyatları da uygun.yani şöyle söyleyeyim 50 kuruştan başlıyor dökme kumaşlar 10 tl ye kadar var..metre işi satılanlar da var ama onlar dökmeler kadar rağbet görmüyor..


penyeler,trkolar hatta kapitone kumaşlar 2 lira..






bazı abiyelik kumaşlar 5 liraya bile alınabiliyor.askıdakiler daha pahalı 10-15-20 değişiyor fiyatları..


bu fotolar 12 civarı çekildi bu soğuk güne rağmen oldukça kalabalıktı ben geçen hafta da gitmiştim döşemelik kumaşlar almıştım ama az geldi bu hafta gidip devamını aldım onları da bi dahaki postta yayınlarım. ziiiraa suya bastım hepsini :) tuz da dktüm rengi atmasın diye umarım atmaz,koltuk kaplamayı düşünüyorum o kumaşlarla..içerde bi L koltuğum var hiiçç sevmeyerek sırf almak için aldığımız bi koltuk..her gördüğümde gözüme batıyor bi şekle sokmaya can atıyorum..inşallahh kocamı da ikna edebilirsem bi hafta sonunu o koltuğu adam etmeye adayacağız :D


e tabi malzemecileri de unutmamak lazım.paketi 1 tl den düğmeler,fiyonklar,kurdeleler,yakalar Allah ne verdiyse var yanii..

ayrıca perdeciler de var pazarda hatta şu country tarzı perde kumaşları falan metresi 8-10 tl arasına satılıyor..
montluk kaşeler,kapitone elyaflar falanlar filanlar ne ararsanız var ama ben ancak bu kadar foto çekebildim.hem elim doluydu hemde kalabalıktan fırsat bulamadım.

eşime pijama dikecektim ama şöyle ekoseli yünlü bi kumaş bulamadım bunca kumaş arasından :) napalım hazırlarla idare edecek artık hihi :)

sevgiler benden :)
Read More

10 Ocak 2014 Cuma

gebelikte 27. hafta


geldiikk 27. haftanın sonuna. bu hafta itibariyle neler oldu bi anlatalım.
bu haftaki atraksyonumuz OGTT yani şeker yükleme testiydi. nedir,neden yapılır bilmeyenler için anlatalım..bu test için gece 9 dan sonra bişey yemezsiniz su da içmezsiniz. sabah erken saatte aç karna gidersiniz hastaneye. eğer devlet hastanesine gidiyorsanız testler için öncesinde bir eczaneden doktorunuzun istediği gr da glikoz karışımı almayı unutmayın.özel hastanede yaptıracaksanız bu testi ordaki hemşireler bardakta hazırlayıp veriyorlar.
 benden 75 gr istedi doktorum eczaneden aldım geçtim kan aldırmaya.önce açlık kanınızı alıyorlar,sonra o ne idüğü belirsiz berbat karışımı içiyorsunuz ve bitirdikten sonra 1 saat hareket etmeksizin oturarak bekliyorsunuz.bu 1 saatin sonunda kan alıyorlar ve aynen oturup 1 saat daha bekliyorsunuz bu geçen 2. saatin sonunda tekrar alınıyor kan ve artık serbestsiniz :) gidip güzeeel bir kahvaltı yapabilirsiniz.
bendeki bu süreci şöyle anlatayım ilk kanı verdik o berbat şekerli karışımı içtim midem ağzıma geldi sürekli tadı berbat bişey.. aslında ilk gebeliğimde özel hastanede 50 gr lık yapmışlardı ve tadı gayet normaldi bana kalırsa,hiç rahatsızlık vermemişti bana.ama bu 75 grlık hazır karışım resmen beni mahfetti..gazlı içecek gibi ama çok şekerli..benim gibi tatlıyla pek arası olmayan biriyseniz sizinde hoşunuza gitmeyebilir..içtikten bir 10 dk sonra bana bi haller oldu sürekli kusma hissi ve acayip bir ateş basması yaşadım..herkes montuna sarılmış otururken ben soyundum resmen hastanede..oturduğum koltuk deriydi ve terim sırtımdan çıkmış koltuğu ıslatmıştı..bu durum ilk yarım saatten sonra geçti çok şükür..sonrası bekle bekleee bekleeeee..heralde işin en zor kısmı bu..o yüzden ya biriyle gidin muhabbet olsun ya da yanınızdakiyle başlayın muhabbete çünkü o iki saat geçmiyor :)
sonuçları bugün itibariyle aldım şöyle ki

açlık şekeri       81
1. saat şekeri    164
2. saat şekeri    163

şimdi bu 164 ile 163 ün yanında kırmızı yukarı ok var :) değerler yüksek sayılıyor sanıyorum ama inşallah bi daha bu testi yaptırmak zorunda kalmam..haftaya doktoruma göstereceğim sonuçları o zaman daha ayrıntılı yazarım inşallah..
başka neler yaşıyorum bu hafta ?
sol kasığımdaki ağrı gerçekten bazen hayatımı zorlaştırıyor,yürüyüşüm değişiyor,oturup kalkmam zorlaştı..özellikle sabahları yataktan kalkarken bi müddet oturup beklemem gerekiyor..bide sabah kalktığımda bi hıçkırık durumları var :) bikaç kere hıçkırıyorum geçiyor,enteresan..acıkma durumları normal seyirde,öyle kurt gibi acıkmıyorum..bide göğsümde bu hafta itibariyle biraz acıma var. bikaç saat yürüyüşten sonra ayaklarım cidden çok ağrıyor..bide tuttuğum herşeyi yere düşürmek gerçekten canımı sıkıyor.
ruhen nasılım ?
aslında artık kızımı görmek için sabırsızlandığım bir döneme girdim ama tabiki zamanında doğmasını istiyorum..erken doğum hkayelerini okuyorum Allah korusun her bebek zamanında doğsun inşallah erken doğumlar zor çünkü..içim sıkılıyor bu aralar bi de..elime aldığım her işten çabuk sıkılıyorum,çok unutkanlık başladı zaten vardı da iyice ayyuka çıktı:) 1 sn önce düşündüğümü 1 sn sonra unutuyorum..oldum balık hafızalı..

bu hafta eminönüne gittik bi arkadaşımla,onunda kardeşi hamile bişeyler almak istiyordu..havuzlu hana girdik ordan tulum zıbın falan aldık.üst katta bebek şekerciler var oralara baktık..çerçeveli bebek şekeri baktık fiyatları 2.30 ile 4.50 arasında değişiyor..ama eminönünde fiyatlar o kadar oynak ki..ordan çıktık biraz ileride ara sokakların birinde bi şekerciye girdik orda 2.30 olan çerçeveyi 1 tl den aldık :D gezmeden almayın hanımlar..
bu hafta ben de bebeğime civil den 125lik kauçuk emzikli nuk biberon aldım16 tl ya.5 tl ye lansinoh 24 lü göğüs pedi aldım bikaç da cici aldım :) bebek alışverişi yapmak kadar zevkli birşey yok sanırım..öyle ciciler ki..
bebek hamağını diktim bitirdim ama bikaç aksesuarı kaldı onları bulup tamamlayınca yayınlayacağım inşallah..
ilk kızım hiçbir şekilde emzik almamıştı sonra bana fatoş emzikleri tavsiye ettiler ama bulamadım :) emzik yanlısı değilim aslında ama anne için rahatlık olduğunu inkar etmemek gerek..bazen bebeği sakinleştirecek tek şey bu olabiliyor..siz ne dersiniz?

bizde durumlar böyle bacılar
sevgiler
Read More

7 Ocak 2014 Salı

e-alışveriş



burdaki bir düzine okuyucularıma soru sorma zamanı geldi de mi :) bilemiyorum ne kadar tercih ediyorsunuz ama güvenli olarak alışveriş yaptığınız siteler var mı? özellikle kapıda ödeme ya da havale yoluyla yapılan alışverişleri merak ediyorum:) çünkü kredi kartım yok haha :)
internet üzerinde bebek alışverişi yapabileceğim üstelik fiyatı da uygun olan siteler var ama güvenemiyorum..garantici insan tipi :)
daha önce e-bebek ,sahibinden ve gitti gidiyordan alışveriş yaptım sorunsuz ama açılmanın zamanı geldi de mi :) efendim biberon alıcam misal chicco alıcam bi sitede 30 lira diğerinde 25 başkasında 35..misal bu fiyatlar ama hakikaten baya fiyat farkı oluyor. e ne uğraşıyon çık al diyebilirsiniz ama demeyin :) bilenlerden tecrübelilerden tavsiye istiyorum çok şey mi istiyorum :)

sevgiler benden efenim



resim buradan
Read More

2 Ocak 2014 Perşembe

26. hafta



e biz büyüyoruz teyzeleri :) aslında 26. haftanın sonundayız bugün 25+6 en azından hafta bitmeden yazalım dedik ..
bu hafta tekmeler tüm şiddetiyle devam ediyor ama öyle çok sık değil. gün içinde öğlen 12 civarı sonra akşam yemeği civarı, yatarken ve sabah namazı üzeri kendileri aktif hanımefendinin :) geri kalan zamanını uyuyarak değerlendiriyor:)
haftaya şeker yükleme testini yaptırıyorum inşallah onda da bi sıkıntımız çıkmaz.
bu hafta geçen haftadan farklı bişey yok aslında ama o oynadıkça öyle hisler geliyor ki içime o minicik ayaklarını biran önce öpüp koklamak istiyorum..
semt pazarına çıktıkça bebek elbiselerine baka baka bi bakıyorum pazarın sonuna gelmişim :) öyle cici şeyler var ki..şimdi çocuğun yediği helal giydiği haram düsturunca elimden geldiğince işime yarayan şeyler almaya çalışıyorum ama aldıkça alası geliyor insanın be :) minicik yelekler ufacık çoraplar :)
herşeyin küçüğü pek güzel arkadaş :)
tüm hamilelerde oluyor sanırım çok deli rüyalara dalıyorsunuz :) fantastik rüya aleminde başıma öyle şeyler geliyor ki bazen ter içinde uyanıyorum..bu 3d hd gerçek ötesi rüyalar bence hamileliğin en enteresan yanlarından..keyfini çıkarıyorum bu bedava sinemanın :) bu aralar çok acıkmıyorum diyebilirim o deli iştahım birden hafifledi bende rahatladım çok şükür :) eğer geç vakit yersem nefes problemi yaşıyorum.sol yanıma yatmaktan fenalık gelse de bebeğim yeterince rahat nefes alsın diye sağ tarafa dönmüyorum..ama arasıra sırt üstü yattığım doğrudur bütün gece sol yanıma yatınca sabah fena ağrılarla uyanıyorum.
kasık ağrısı dediğimiz şey hakikaten fena bişey. sol kasığımda bazen yürüyüşümü bile engelleyen oturup dinlenmemi gerektiren ağrılar oluyor..karnımda bi çatlama falan yok ama geçen gün yanlışlıkla bi kesik attım umarım ordan çatlama,yırtılma falan olmaz..ergenlikte ani gelişen ben o zamanlardan vücudumun çatlamaya uygun olduğunu biliyorum.ilk hamileliğimde düzenli olarak 3. aydan itibaren saf zeytinyağı veya bebeyağı kullandım bi çatlama oluşmadı çok şükür. bu hamileliğimde de zeytinyağı kullanıyorum ama karnım ilk hamileliğime göre daha büyük umarım bu sefer de çatlaksız atlatırım bu olayı..ilk hamileliğimden edindiğim bir tecrübeyle göğüslerinize de yağ sürmeyi öneriyorum çünkü hiç beklemediğiniz bir anda aniden büyüyen göğüsler hemen çatlıyor..

geriye Allahın izniyle 11,5 haftamız kaldı :)inşallah kazasız belasız doğar bebeğim ve Allah bana büyütmeyi nasip eder..her hamile için dileğim aynı..
bi de hamile kalmayı çok isteyip tedavi gören arkadaşlarım var..aramak öyle zor ki..Allah isteyen herkese aratmadan versin inşallah..tüp bebek bir umut ama insan o umuda sarılıp elinden gittiğinde...çok zor ya inşallah tedavileri olumlu sonuç verir..

hayatta herkesin başka bir sıkıntısı var bazılarının sıkıntısı bazılarının yanında sıkıntı bile değil ama öyle dertleniyorlar ki...sen hiçbirşey yaşamamışsın diyesi geliyor insanın da diyemiyorsun..en büyük dertleri bu olur inşallah..
bu kadar arabesk yeter de mi :) e hamileliğime verin çok daldan dala duygulardayım bu ara..bikaç ağlamalı gün geçirdim herşey gibi onu da hamileliğe verdim ..
sevgiyle kalınn
Read More
yazılanlar çizilenler yayınlananlar tarafıma aittir,çalmayınız çırpmayınız .alıntı hakkınızdır. Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© .küçük kızın annesi., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena