30 Aralık 2013 Pazartesi

biz kavuştuk arabamıza



e-bebekten siparişim sonunda elime geçti bi mutluyum bi mutluyum sormayın :)
şimdi ben uyanık bi karadenizli olarak kampanya kovalayım parça parça almaya karar verdiğim bu araba umarım beni zarara sokmaz hehe :)
ne yazıkki başka rengi kalmadığından night (siyah) olanını tercih etmek zorunda kaldım. e gözüm kırmızıda kaldı ama napalım kısmet bizde ana kucağını öyle alırız de mi ama :)
ana kucağı demişken nunaya uyumlu 3 ana kucağı var nuna pipa,cybex ve maxi cosi.. bunların da kampanyalarını bekliyorum maxi cosi istiyorum ama bakalım fiyat uygun olacak mı ? sonuçta bildiğim 6 ay civarı kullanıyor bebekler bunu ne kadar 13-15 aya kadar kullanılıyo deseler de o kadar durmadıklarını okuyorum yorumlardan.. e 6 ay için de veremiyorum 400-500 tl.herkesin imkanları farklı o bakımdan kampanya takibine devam..bi de bunun aparatı var onu da almam lazım:) kar edeyim derken zarar etmem inşallah .

manevra kabiliyeti ve hafifliği hakikaten güzel.. kullanışlı rahat bir arabaya benziyor tabi daha kullanmadan kesin bişey söylememek lazım..umarım memnun kalırım burdan da alın bu arabadan ben çok memnunum diyebilirim:)

sevgiler
Read More

29 Aralık 2013 Pazar

doğum günün kutlu olsun meleğim :(



canımın içi güzel kızım..iyi ki doğmuşsun iyi ki benim kızım olmuşsun..seni çok seviyorum ve ölünceye kadar yüreğimde olacaksın..sonrasında zaten beraber olacağız inşallah..doğum günün kutlu olsun benim hep minik kalacak yavrum..
Read More

27 Aralık 2013 Cuma

yine mi börek ?

evett uydurmasyon bir börekle daha karşınızdayım :) kanal 7 de haydi bakalım diye bi program var Jale Parıltı sunuyor hani bilmem bilir misiniz? bende yabancı damadın tekrar bölümlerini izlerken farkettim hemen ondan sonra başlıyor,neyse işte orda yapılan bi börektir burda anlatacağım börek.


malzemeler

6 adet yufka
4 yumurta
ayçiçek yağı
1 su bardağına yakın süt
700 gr pırasa
1 büyük boy soğan
1.5 yemek kaşığı domates salçası


yapılışı:
efendim öncelikle soğanımızı soyup yağda kavuruyoruz biraz pembeleşecek.sonra ince doğranmış pırasalarımızı ekliyoruz,biraz daha kavuruyoruz..sonra karışıma 1.5 yemek kaşığı salçamızı (arzuya göre biber salçasıyla karıştırabilirsiniz) tuz,karabiber ve pulbiber ekleyip biraz daha kavurup altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.. yufka aralarına ve üstüne dökmek için sıra geldi karışım hazırlamaya..bunun için 4 yumurta bi bardak süt ve biraz yağdan oluşan karışımımızı bir güzel çırparak hazırlıyoruz.yuvarlak büyükçe bi tepsi alıyoruz tepsiyi yağlıyoruz.üzerine ilk kat yufkamızı kenarları dışarıda kalacak şekilde seriyoruz.üzerine karışımdan döküyoruz heryerine gelecek şekilde..üzerine ikinci kay yufkayı koyuyoruz bu sefer kenarlar dışarda kalmıyor ama içine yayıyoruz yufkayı. üzerine karışımdan döküyoruz yine sonra bi kat daha yufka yapıp üzerine yine karışımdan döküp sonra pırasalı karışımı döküyoruz iyice kalınca bi tabaka halinde.sonra tekrar yufka tekrar karışım derken son yufkayı da kapatıp kenarlardaki yufkayı da üstüne kapatıp son karışımı boca ediyoruz.aslında bu aşamadan sonra kestiler böreği ve öyle fırınladılar ama ben unutmuşum piştikten sonra kestim..180 derece fırında kızarana kadar 35-40 dk arası pişiriyoruz. afiyet olsun
Read More

kızımın hediyesi acr modadan :)


bu bu nedir bu ? evet çok şık keçe bir çanta ama bunun kızımla ne gibi bir ilgisi olabilir ?
efenim bu çantanın yuvarlak formlusunu annemde gördüğüm an vuruldum bende isterim diye tutturdum..kime mi tutturdum ? acr moda ya tabiki de :) uzunn zamandır bloga bişiler eklemediklerine bakmayın bu iki acar kızkardeş asla boş durmaz..sürekli aktiftirler sürekli üretim halindedirler..bu güzel çantayı yapan da bu iki kız kardeşten büyüğü Fatma :) kendisini gerçekten çok severim ama bu çantayı bana yaptığında kanım daha bi kaynadı :D


evet arkasındaki güzelliği de farketmişsinizdir kızımın adını yazmış canım fatmam :) kızım büyüsünde teyzesinin ellerinden öpsün diye dua ediyorum..
şimdi gelelim bu çantayı ne için kullanacağıma..efenim ben bunun içine ıslak mendildir,bebek mendilidir,bezdir,kremdir koymayı ve şıkşıkıdım kullanmayı düşünüyorum.ümarım düşündüğüm gibi de olur..

umuyorum sizde beğenmişsinizdir tamamen el dikişi bu güzelim çantayı sizde istiyosanız adres burası

not: efenim fotoların kusuruna bakmayınız evet foto makinesiyle uğraşmamak için telle foto çektiğim doğrudur :)

sevgiler
Read More

26 Aralık 2013 Perşembe

gebelikte 25. hafta

eveeettt 25. haftanın son günlerinden sesleniyorum :) içerideki karate kid in ne zaman harekete geçeceği hiç belli olmuyor:) gündüz uyuyup gece çalıştığı,gece uyuyup gündüz çalıştığı oluyor,yani kısaca kafasına göre takılıyor. şimdi derler ki karnında gece hareketliyse gece uyumaz bu çocuk..ilk hamileliğimden edindiğim tecrübeyle aslında bunun ilk kırk gün için geçerli olduğunu söyleyebilirim..
Ela Zerenim de 40 gün hiç gece uyumadı annesiinin tüm kilolarını 40 günde vermesine sebeb oldu yavrucağızım..
Yaren için şimdilik birşey söyleyemiyorum çünkü hakikaten gecesi gündüzü belli değil henüz..sanırım doğuma yakın kesinleşir bu durumlar bizde ona göre önlemimizi alırız..
salı günü kontrolümüz vardı 760 gr olmuş miniğim gayet iyi çok şükür.. kalbine ve damarlarına tekrar baktılar,kafasının içine de baktılar çok şükür herşey olağan görünüyor..
dr um Medicana dan Düzgün Korkmaz bey.. gerçekten beni rahatlatan,sorularıma aklıma yatkın cevaplar veren bir dr.. oldukça memnunum 2 hafta sonrası için şeker yüklemesi istedi,geriye bir o testimiz kaldı zaten inşallah onu da atlatırsak miniğimle doğumu beklemek kalacak geriye..

düzgün beyin dediğine göre kalp anormalilerinin %50 si ultrasonda belirlenebiliyormuş..bu şu demek ultrasonda belirlenemeyen kalp anormalisi de olabiliyor ve bizim ultrasonda belirgin bir anormalimiz yok çok şükür.. umarım başka türlü bir anormali de sözkonusu olmaz..

58 le başladığım hamileliğime 66.5 ile utanarak devam ediyorum :D tabi bunda geçtiğimiz 10 günü Bursa da anamın dizinin dibinde geçirmemin de etkisi olduğunu söylemeden geçemeyeceğim..sultanlar gibi geçirdiğim bir 10 gün bana +1.5 kg olarak geri döndü :D

aşerme falan kalmadı zaten bol bol meyve yemeye çalışıyorum,mutlaka balık yemeye çalışıyorum..oldukça çok süt içiyorum sade istemezse canım salep yapıyorum olmazsa mısır gevreğine karıştırıyorum ama mutlaka içiyorum..kalsiyum çok önemli olduğundan ve benim iki hamileliğimin arası sadece 7 ay olduğundan daha bi özen gösteriyorum.
doğumum spinal sezeryan olacak çok yüksek ihtimalle şurda avuçiçi kadar olan okur grubumdan varsa bu konuda deneyimi olan dinlemek isterim.. şimdiye kadar hiç olumsuz birşey duymadım zaten normal doğumu epidural yaptığımdan az çok nasıl birşey olduğunu biliyorum ama tabi sezeryan farklı bir olay..:)

hee bu arada şu nuna pepp bebek arabası vardıya bu ara ebebek te indirimde 399 tl. siparişimi verdim eğer düşünürseniz bi bakın derim.
sevgiler
Read More
yazılanlar çizilenler yayınlananlar tarafıma aittir,çalmayınız çırpmayınız .alıntı hakkınızdır. Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© .küçük kızın annesi., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena