30 Kasım 2013 Cumartesi

şipşak patatesli börek




Canınız mı çektiiiii :) Hemencik börek yapalım köşemizde bugün patatesli böreği ağırlıyoruz
malzemeler:
*3 orta boy patapes
*5 taze yufka
*2 orta boy soğan
*3 diş sarmısak
*sıvıyağ
*tuz karabiber pılbiber
*yoğurt
*1 yumurta



Yapılışı :

Efenim öncelikle soğanları orta kalınlıkta dilimleyip tavaya atıyoruz ,üzerine arzuya göre sıvıyağ döküp pembeleşmeye bırakıyoruz.Üzerine sarmısakları atıyoruz..Bu işlemler sürerken biz patateslerimizi rendeliyoruz sonra sarmısakların üzerine patatesleri de boca edip biraz kavuruyoruz.Üzerine tuz,karabiber ve pulbiber döküp iki çeviriyoruz.. Yufkaları açıyoruz biraz yağlıyoruz ve harcımızı içine seriyoruz.Sonra bildiğiniz kol böreği faslı..Yufkayı yuvarlayıp tepsiye yerleştiriyoruz. 3 kaşık yoğurt yumurta ve biraz sıvıyağı bir kasede çırpıyoruz ve böreğin üzerine yayıyoruz.170 derece fırına koyuyuoruz aşağı yukarı 20-25 dk da nar gibi kızarıyor kokusuyla bizi mest ediyor :)

AFİYET OLSUUNNN
Read More

29 Kasım 2013 Cuma

proje projeee projeeehhhhh be

ne görsem istediğim dönemlerin en azılısı bu hamilelik oldu ama yemeğin yanısıra bebek eşyalarına baka baka aşeriyorum :D sizde de oldu mu acaba ?

bu güzellik beni benden aldı aldı götürdü bundan istiyorum ama bulabileceğimi sanmıyorum..acaba diyorum dikebilir miyim ki ? :) siz ne dersiniz?

 resim de burdan..böyle bir hamile gördükten sonra aldığım her kilodan utandığım doğrudur :D bu hamileyse ben neyim :S
Read More

28 Kasım 2013 Perşembe

aşermek hakkımız! mission : kurudolma :D

eveeeeettttt bi şahane yemek tarifiyle daha karşınızdayım :) yok yok hamaratlıktan değil tamamen hamilelikten..bu aşermenin insana yaptırmayacağı şey yok..hele ki yakınlarınızda nazınızın geçtiği bi ananız bi teyzeniz bi arkadaşınız yoksa vesselam yalnızlığın kadınıysanız kolları sıvıyorsunuz ve başınızın çaresine bakıyorsunuz..

bende diyordum ki kendi kendime iyi gidiyor bu hamilelik en fazla ayva aşerdim lokum aşerdim bunlarda hemencik gidip alınız yenilecek şeyler..peki ya kurudolma aşermek de neyin nesi ?
evet efendim ilk hamileliğimde karalahana sarması aşeren ben bu hamileliğimde es geçmeyecektimya:) bu sefer de kurudolma yani antep dolması aşerdim napam :)
aşermekle olmuyo gittim aldım malzemeleri. internette tarifler arası dolaş dolaş kafam çorba olunca dedim bu iş böyle olmayacak..hemen antepe gelin gitmiş sevgili arkadaşım seyhanı aradım :) tarifi yerinden almak lazım de mi..o anlattı ben yazdım ve yaptım aha da sonuç :


tamam kabul ediyorum sunumda iyi değilim :) napayım biran önce pişsin de yiyeyim diye beklerken kim takar sunumu :) takıyorsanız kusura bakmayın bide alakasız bi sofra kurdum bunun yanına kii ancak hamilelere yaraşır :D buda sofra :


evet kelalaka ama ne yaparsın sevgili okurlar can çekti mi bi kere yakıştı yakışmadı derdi yok..

şimdi bunca zırvadan sonra gelelim tarife

malzemeler:

*kuru patlıcan (bu tarifle 13-14 tane doluyor)
*3-4 tane büyük soğan
*1 su bardağı pirinç
*1 çay bardağı sıcak su
*4-5 diş sarmısak
*bol miktarda domates biber salçası
*dereotu,maydonoz,nane
*pulbiber,karabiber,tuz,bi çimdik şeker
*limon suyu veya limon tuzu

yapılışı:

öncelikle kaynamış suya patlıcanlarımızı atıp bi 10-15 dakika bekletiyoruz,kaynatmıyoruz yalnız kaynamış suda bekletiyoruz.sonra süzüp soğuk sudan geçirip soğuması için bırakıyoruz kenara..kıvamı sert olmayacak ama mayışmayacak da..

sonra teflon tavada önce ince ince doğranmış soğanları ve sarmısakları pembeleştiriyoruz.sonra üzerine pirincimizi döküp kavurmaya devam ediyoruz bi 4-5 dk kavurduktan sonra bol salça ekliyoruz yani pirinçler falan kırmızı olacak bildiğiniz.bu tarif bol salçalı güzel oluyor.artık arzunuza göre biber yahut domates salçasını ayarlayın.
sonra üzerine ince kıyılmış dereotu,maydonoz ekliyoruz geri kalan baharatları,tuzunu ve şekerini ekleyip şöööyle bi çevirdikten sonra en son 1 çay bardağı sıcak suyu da ekleyip ağzını kapatıyoruz.demleniyor o bi köşede..sonracığıma başlıyoruz patlıcanları doldurmaya ama tam doldurmayın taşıyor pişince.doldurduklarımızı birinin aldı diğerinin ağzına gelecek şekilde diziyoruz tencereye bu şekilde ağzı da kapanmış oluyor.hatta bohça gibi ağzını kapatıp sonra diğerini yerleştirebilirsiniz biraz zor oluyor ama güzel oluyor.en son tencereye dolmaların üzerini az geçecek kadar sıcak su ve limon suyu koyuyoruz.antepliler iyice ekşi olsun diye limon tuzu koyarlarmış ama limon suyu da iş görüyor..böyle güzel mayhoş bi tadı oluyor..40 dakikada pişiyor sonra sıcak yahut soğuk servis edebilirsiniz..yanına yoğurt güzel oluyor...afiyet olsunn



Read More

27 Kasım 2013 Çarşamba

Emzirme minderi dikek bacılar


işte bu resimdekini görünce dedim niye dikmeyeyim gayet lazım bişey.oturdum diktim işte de aşamalar:

öncelikle evdeki gazeteleri değerlendiriyoruz :D verdiğimiz ölçülerde bi kalıp çıkarıyoruz..şekil aslında biraz da size bağlı ben kulakları biraz geniş yaptım kendimde hamile yastığı olarak kullanacağım da :D

 sonracığıma kumaşın kat yerine koyup bii güzel kesiyoruz..ben dikiş payı ekstradan verdim isterseniz vermeyedebilirsiniz..

sonra dikiyoruz bide bunun aynısından kılıf kesiyoruz onu da dikiyoruz ben henüz bu kılıfı yapmadım yapınca onu da fotoğraflarım..sonra boncuk elyafla içini bir güzel dolduruyoruz pufidik bi yastık olana kadar tepiyoruz içine elyafı :) sonuç budur :







resimde de görüldüğü üzere benimkinin kulakları biraz genişçe oldu isterseniz siz kalıptan düzeltin ben böyle de sevdim.gördüğünüz gibi her şekle giriyor böyle puf puf insana sarılma hissi veriyor :)
hem bebekler oturacak yaşa gelince devrilmesinler diye bunun içine oturuyorsunuz :)her derde deva bu yastıktan dikmenizi öneririm :) sarılır sarılır yatarsınız :)hem hamilelerde bacak arasına yastık konulduğunda daha rahat edildiği için bu yastık bu ihtiyacı da gayet güzel karşılıyor :) amma da övdüm yahu dikin kullanın bacılar :)
sevgiler saygılaarrr
Read More

22 Kasım 2013 Cuma

acıkıyorum acıkıyorumm

biz olduk 21 haftalık ve ben sürekli acıkıyorum..hiç doymuyorum :) e boşuna almadım 6 kiloyu :)
aslında ne güzel hiç kilo almamıştım ilk iki ay sonra noldu bilmem :)
efendim bu hamilelik iyi hoş ama sürekli açmış gibi gezmek,akşama ne yesemden ziyade sürekli ne yesem modu insanı biraz zorluyor...ikinci kızımın maşallahı var oynayıp duruyor çok şükür öyle mutlu oluyorum ki tarifi imkansız..gitgide belirginleşen vuruşlar bi insanın yiyebileceği en güzel tekmeler heralde :) tekmenin de güzeli varmış dedirtiyor insana bu hamilelik..Allah isteyen herkese versinn bu muhteşem duyguyu,yokluğunu yaşatmasın..evet kaybetmek çok zor ama bulamamak da zor..

kızımın ismini söylemiş miydim size? Ela Zeren den sonra Yaren yakışır dedik öyle bi karar verdik,Allah sağlıkla kucağımıza almayı da nasip etsin inşallah..

bu arada boş durmuyor bu anne aslında devam eden bi sürü projesi var ama nedense bir türlü tamamlanamadılar ve bu blogda yayınlanamadılar. projelerden biri hamak. önceden de bahsetmiştim çoktan da diktim ama sağolsun kocacığım sopalarını bir türlü ayarlayamadı şöyle asıp konuya komşuya ifşa edemedik :) ama proje temsili resmi şudur :

evet itiraf ediyorum ben bunun aynısını diktim :) ama kocamın tembelliğinden şöyle bi hava atamadım efenim en yakın zamanda inşallahhh sergileyeceğim..
İlk kızım gerçekten uyumakta çok zorlanıyordu,belki hastalığından belki de doktorun dediği gibi kolikten..kalp rahatsızlığını öğrendikten sonra uykusuzluğunun sebebinin kolik olduğundan şüpheliyim..herneyse hiçbir şekilde uyumayan ve sürekli ağlayan bir hali olduğundan ne yapsak fayda etmedi mecburen gecelerce günlerce çarşafta salladık ancak bu şekilde sakinleşip uyuyordu.terminator kaslarına sahip olmak isteyenler için birebir bi yöntem :)
o zamandan beri aklımda olan hamak yapımına ikinci hamileliğimi öğrenir öğrenmez başladım..hee hazırı yok mu neden dikmekle uğraştın derseniz aslında hazır bi tane aldık  şekli şudur :
yalnız bu tarz hamaklar sallanırken hem rüzgarı alıyor içine hem de askılarını asıldığı demirler her sallanışta gıcır gıcır demirlerin birbirine sürtünme sesi..zaten uyumakta zorlanan bebeğim bide bu sese kafayı takıp cam gibi açıyordu o güzel gözlerini.. alanlar ve memnun olanlar vardı belki ama ben memnun kalmadım ve istediğim tarzda bi hamak da bulamadım işin aslı..iş başa düştü oturdum diktim..bitmiş halinin resmini çektiğimde yeni bir post hazırlayıp aşamaları anlatacağım belki yapmak isteyenler olur diye :) öyle de diğergamım :)

diğer bir proje zaten önceki bir postta bahsettiğim üzre baby wrap sling ti. 4 metre penye kumaşı birleştirdim diktim ama bunu ancak kullanırken fotolayabileceğim sanırım..

diğer proje şudur

bunlardan yapıp bebek şekeri olarak dağıtmayı planlıyorum çok şirinler bence :) sizce?

diğer bir proje

bu paspasa bayıldım görür görmez ama kullanışlı olmayacağını büşündüğümden kırlent yapmaya karar verdim aynı bu şekil..ponponları hazır bi kırlent kılıfı kaldı yapayım,ponponları üzerine dikeyim,içini doldurayım da bi post yapayım de mi :) ölme leyla ölme :D

daha da var bi sürü proje ama bu arada kpss ye hazırlanmam da lazım bunun için nisana kadar sürem var bakalım Allah yardımcım olsun..

sevgiler

Read More

15 Kasım 2013 Cuma

birşah süt

 

hee deneyimlemelerde nerde kalmıştık derken aklıma geldi yazmadan olmaz,nede olsa burası deneyip yanıldığım şeyleri de yazdığım bir ortam..konumuz süt :)
birşah sütün resmini bulamadım bulsam ifşa edecektim :) neyse görmek isteyenler A101 mağazalarında bulabilirler kendilerini..
efendim şikayet konum şudur kii şu açma kapakları varya onu ne zaman açmaya kalksam elimde kalıyo..bi aldım denedim elimde kaldı dedim ki acaba ben mi fazla haşinim,sonra ikinciyi aldım bu da elimde kaldı..yine de çamur atmamak için dedim ki heralde hamilelikten kabaran hormonların etkisiyle bi güce geldi ayarsız uyguluyorum gücümü ama yok üçüncüde de kapak elimde kalınca artık dedim bundan kamuoyu haberdar olmalı..zaten tadı da bişeye benzemiyo,yani bişeye benzemiyo derken gerçekten benzemiyo,hadi süte benzemiyo ama başka bişeye de benzemiyo:) çözemedim bi daha da almayı düşünmüyorum  bilginize :)

sevgiler benden
Read More

fetal eko



bugün prof. dr Alkan Yıldırım 'ın muayenehanesine gittim ..artık bildiğiniz üzere ilk bebeğimi kalp büyümesinden kaybetmiştim bu yüzden fetal eko şart oldu.20. hafta da çekilebilen ve bebeğin tüm kalbinin odacıkların kulakçıkların damarlarının detayla incelendiği bi ultrason şekli fetal eko..daha da ilerisi tüm organlarına bakılıyo nede olsa hepsi birbiriyle ilişkili hatta rahime giden damarlara bile bakıldı..ben muayeneden çok içim rahat çıktığımı söylemeliyim bunun için doktorum Alkan beye ne kadar teşekkür etsem az.. gerçekten işini iyi bilen ve sorduğunuz sorulara içtenlikle ve sizi tatmin edecek şekilde cevaplar veren,öyle kısa kesmeye çalışmayan bir doktor..ilk bebeğimde tek dr a bağlı kaldığım için çok kızıyorum kendime..keşke demek bişeyleri düzeltseydi keşke :(
aşağı yukarı 40 dakika sürdü muayene çok şükürler olsun oldukça normal çıktı her ölçüm..Allah hiçbir anne babayı evladıyla özellikle de evlat acısıyla imtihan etmesin çünkü ne tesellisi var ne de tarifi..
vesselam demem o ki eğer sizde yaşadıysanız ki inşallah yaşamamışsınızdır ve de yaşamazsınız böyle bi durum,fetal eko çektirecekseniz tavsiye ederim Alkan beyi..yeri bahçelievler çalışlar caddesi üzerinde..zaten google da aratınca çıkıyor açık adresi..muayenesi 300 tl ..bilmenizde fayda var keşke daha iyi maddi durumum olsa ona devam ederdim ama işte şartlar herzaman istediğimizi yapmamıza engel..
ilk gebeliğimde detaylı ultrasona bile girmemiştim aslında detaylı ultrasonu sadece bebeğin yüzünü göreceğim bişey zannediyordum bu 4 boyutlular falan varya..cehalet kötü şey..yönlendiren de illaki gerekli değil isterseniz yaptırın diyince kaldı.. bence tüm anne adaylarının yaptırması gerekir bunu kii bi problem varsa anne karnında bile çözülebiliyor bazen..bebeğin hastaneye yatması bile gerekmeyebilir tedavisi için...herşeyin erkenden bilinmesi önemli bence..özellikle kızımla birlikte geçirdiğim o iki koca hastanede yatış haftasından sonra bu olaylara bakışım tamamen değişti..Allah kimseyi düşürmesin..

bu mutlu haberin üzerine bi mutlu haber daha vereyim herkes bu sefer erkek olacak derken içime doğan hissin doğru çıkıp bir kızım daha olacağını öğrendimm..öylee mutluyum kii...erkek de olsaa çok mutlu olacaktım hiç farkı yok..sadece kaybettiğim kızımı çok özlüyorum bu kızıma sarılıp kokusunu içime çekince belki diyorum...teselli değil de işte belkii mutlu olurum..

selamlar efendim
Read More

10 Kasım 2013 Pazar

bakırköy pazarı



işte bu güzellikler bakırköy cumartesi pazarının ganimeti :) görür görmez vuruldum aradığımı buldum dedim hemencik aldım :) %100 deri içi sıcak astar hemde 65 tl :)zaten arıyordum ama bulamadım bir türlü bulduklarım da çok pahalı geliyo bana nede olsa ayakkabıcıyım veremem o kadar para diyip almıyodum :) işten anlamak da pek iyi sayılmaz

aslında pazara kapitone kumaş almaya gittim bu hamile halimle eski montum olmayacak kışın, e almak da çok mantıksız.. bikaç ay giymek için mont mu alınır? bende dikeyim dedim ama bulamadım güzel bir kumaş..böyle astarlık gibi parlak kapitoneler var sevmiyorum onları ben daha çok yumuşak parlak olmayan bi kumaş bakıyodum,neyse başka zaman bakarım artık ama çok güzel kumaşlar var fiyatlar 2 liradan başlıyo, metre hesabı 20 liraya kadar var..özellikle abiyelik ve döşemelik kumaşlar çok güzel keşke foto çekseydim..neyse bi dahaki sefere artık

pazarın girişinde bi kürkçü var deri mont falan da satıyor.orda güzel burberry çakma trençler var uzun kapitone trenç sordum 190 tl istedi..aslında mont çok güzel ama sürekli değişen bedenim yüzünden sadece baktım geçtim :) standart bi bedene gelince bakarım inşallah :)
neyse efenim dünkü pazar maceramı da anlattığıma göre artık uzayabilirim :)


hee bu arada bilmeyenler varsa hala bakırköy pazarı bakırköy metrosunun hemen yanında.metrobüsle incirli durağında inip biraz yürüyerek ulaşabilirsiniz.otobüsle de incirli durağında inip ulaşabilirsiniz,bahçelievler güngörenden direk minibüs var zaten adliye minibüsleriyle ulaşabilirsiniz.
Read More

9 Kasım 2013 Cumartesi

ayran çorbası

ben şimdi burda biton tarif yazıyorum ya he işte o aslında bakın ne becerikliyim ben yaptım sizde yapın garantili tarifler falan değil :) keşke öyle olsa ama değil ne yazıkkii bi yaptığımın tarifini bi dahaki sefere asla hatırlamıyorum ondan unutmayayım diye burayı not defteri niyetine kullanıyorum..şimdi de ocakta pişen çorbanın tarifini unutmayayım diye yazıyorum bilginize :)
2 çorba kaşığı unla 5 kaşık yoğurdu tencerede çırptım ki topaklanmasın.sonra üzerine soğuk su döküp arada karıştırarak kaynamaya bıraktım.1 tatlı kaşığı tuz döktüm.kaynayınca içine 2 avuç yıkanmış pirinç attım.pirinçler de pişince 1 kaşığa yakın tereyağıyla naneyi kavurup çorbanın üzerine döktüm..o güzel kokuyla kendimden geçtim :)
malzemeler
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı yoğurt
tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
biraz nane

öperim
Read More

hamilelikte bu da nesi haftası :)


şimdi 18+4 ten 19 a girmiş bir hamile olarak pıtır pıtır bişeyler hissettiğim doğrudur..bu benim ikinci hamileliğim olduğundan aslında 16. haftada başlamıştı hareketler ufak ufak ama bu hafta daha net :)
o kadar hoşuma gidiyor ki varlığını hissetmek..benim buna çok ihtiyacım var..

size bazı şeyler anlatayım da gülün akşam akşam mesela muayene için sadi konuk e.a.h ye gittim bundan 2 hafta evvel bi de heyecanlıyım cinsiyetini de öğrenirim diye..neyse uzatmadan geçeyim ultrason masasına bi uzandım karşımda bir yazı "CİNSİYET ÖĞRENMEYİ İSTEMEK YASAK"

:):):):)
bu yazıyla yıkıldım ama komiğime de gitmedi desem yalan olur..böyle saçma şey olur mu Allah aşkına..neden dedim dr " herkes öğrenmeyi isterse yetişemeyiz" dedi :) hey Allahım daha neler göreceğiz duyacağız acaba..e şimdi bana riskli gebelik dedikleri için özel hastanelere de güvenemiyorum işin aslı..ilk bebeğimi özelde doğurdum da ne oldu..

sıkıcı konuşmalar yapmak istemiyorum ama konu hep dönüp dolaşıp oraya geliyor..neyse efenim vesselam bu hafta oldu ben daha cinsiyetini bilmiyorum ayın 15 inde randevum var prof.Alkan Yıldırım dan aldım bu sefer randevuyu çok tavsiye ettiler sanırım doğurana kadar gitmediğim dr kalmayacak istanbulda :)

ben böyle istiyorum ki yazayım buraya 19. haftamda bunlar bunlar oldu şöyle hissettim böyle hissettim diye sonra vazgeçiyorum çünkü insanlar bir kıyaslamaya gidiyorlar..bak o hissetmiş ben niye hissetmiyorum sonra bi panik havası acaba sağlıklı mı acaba gelişimi nasıl falan..hiçbir hamilelik birbirine benzemiyor benim ilk hamileliğimle bu hamileliğimin alakası yok mesela..ilki rahattı ama bu sorunlu oldu..yani kıyaslamak hiç doğru değil..okuyorsanız ve ilk hamileliğinizse lütfen kimseyle kıyaslamayın kendinizi,yok yere endişelere kapılmayın..yaşadığınız anın tadını çıkarın..haa bi de ne olur ne olmaz bi perinatoloğa görünün hiç bişey olmasa bile içiniz rahat olsun..benim en büyük pişmanlığımdır bu..belki erken teşhis edilse..keşke demek doğru değil belki ama işte olmuyor..

neyse bak yine sıkıcı konuşmalara gidiyor yazı..

efenim bu hafta pek acıkıyorum ama tavuktan etten sulu yemeklerden hazzetmediğim için bu hamilelikte kuru kuruya ekmek türevi şeyler kemirerek geçiriyorum günlerimi :) Allah sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza versin ve sağlıkla büyüdüklerini görmeyi nasip etsin..
sevgiler
Read More
yazılanlar çizilenler yayınlananlar tarafıma aittir,çalmayınız çırpmayınız .alıntı hakkınızdır. Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© .küçük kızın annesi., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena